APK Keuringen

APK Keuringen voor personenauto's en lichte bedrijfswagens.

 

 

Benzine : € 35,- (tevens ook voor diesels van bouwjaar 2006 of jonger, mits zonder foutcodes)

Diesel : € 60,- (incl. roetmeting voor diesels tot bouwjaar 2006)

 

 

Wij hanteren niet alleen scherpe prijzen, maar bij ons wordt er ook op een eerlijke manier naar

de actuele geldende normen en regels gekeurd.

Wij verzekeren u ervan dat wij geen onnodige reparaties adviseren en/of uitvoeren, zodat dit ook voor u geen extra onnodige kosten met zich meebrengt.

 

 

De APK keuring is elk jaar toch weer een spannend moment, beperk daarom het risico op eventuele verrassingen door jaarlijks tijdig onderhoud aan uw auto of bedrijfswagen te laten uitvoeren.

 

 

Bij een grote onderhoudsbeurt krijgt u de APK van ons zelfs GRATIS.

 

 

Wist u dat:

 

  • U al 2 maanden voor de vervaldatum een nieuwe APK keuring mag laten uitvoeren en daarbij toch dezelfde datum houdt? U heeft dan dus geen 12 maar maximaal 14 maanden APK!

 

  • U bij afkeur geen reparatieverplichtig heeft bij ons bedrijf en herkeuring binnen 14 dagen bij ons GRATIS is.

 

Ons advies: Maak tijdig uw afspraak en wacht niet tot de laatste dag, bij eventuele afkeurpunten heeft u dan tot aan de vervaldatum de tijd om deze te laten herstellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

APK Keuring wat wordt er precies gecontroleerd?

 

Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

 

chassisnummer;

verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie);

milieu (uitlaatgassen);

 

Roetmeting

 

Auto's met een dieselmotor, met een bouwjaar van 1980 of later en zonder OBD ondergaan bij de APK een roetmeting. Hierbij wordt de hoeveelheid roet die de auto uitstoot gecontroleerd door de motor onbelast en volgas te laten draaien en hierbij optisch de roethoeveelheid te meten. De meting duurt maar een paar seconden maar moet succesvol worden uitgevoerd alvorens goed bevonden te worden. Motoren uitgerust met Comprexlader zijn uitgesloten van de roetmeting. Tegenwoordig hebben bijna alle auto's E-OBD in de auto en als deze geen foutmeldingen geeft, is de roetmeting niet verplicht.(auto's vanaf bouwjaar 2006, en mits er geen foutcodes aanwezig zijn.)

 

Viergasmeting

 

Auto's met een benzine- of lpg-motor met een 'geregelde' katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later moeten een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

 

Kilometerstand

 

De registratie van de kilometerstand van auto's is sinds 1999 een wettelijk verplicht onderdeel van de APK. Deze kilometerstand wordt geregistreerd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas (NAP). De kilometerstand wordt niet alleen bij keuringen, maar ook bij onderhoud, reparaties of taxaties geregistreerd.

 

De kilometerstanden worden in de NAP geregistreerd om fraude met kilometerstanden te voorkomen en daarmee bij te dragen aan een grotere zekerheid over gebruikte auto's.